אוכל

על סופלקי שמעתם?

Yummyblogvideo

אם לא יצא לכם להכיר סופלקי, אז אתם חייבים לנסות!

ראואיך זה לא יהיה טעים?

פוקאצ’ה עסיסית ספוגה בטעם הפרגיות והטחינה😍

מצרכים:

  • 2 כוסות קמח
  • חצי כפית שמרים
  • חצי כפית מלח
  • כפית סוכר
  • 3/4 כוס מים

      לפרגיות:

  • חצי קילו פרגיות חתוכות
  • 2 כפות לימון
  • 3כפות שמן זית
  • 6שיני שום
  • כפית וחצי פפריקה
  • חצי כפית קארי
  • כפית אורגנו
  • רבע כפית קינמון
  • רבע כפית פלפל
  • חצי כפית מלח
  • חופן בזיליקום חתוך
  • חופן פטרוזליה חתוכה
  • גמבה חתוכה

 

אופן ההכנה:

1. מערבבים טוב את הקמח עם השמרים.

2. מוסיפים את המלח והסוכר ומערבבים.

3. מוסיפים את המים והשמן ונערבב.

4. ללוש מעט את הבצק ולתת לו לנוח חצי שעה.

5. לוקחים את הפרגיות ומוסיפים את השום, הלימון, השמן והתבלינים.

6. מעסים את הפרגיות בעדינות ומשאירים חצי שעה במקרר להשרייה במרינדה.

7. מרדדים את הבצק לעובי בינוני ומקמחים אותו מעט.

8. מניחים על מחבת ללא שמן בחום גבוה.

9. כשהבצק מתחיל להתנפח ונע בחופשיות במחבת להפוך לעוד כמה דקות (כדאי בסיום לעטוף במגבת שהפוקאצ’ה תשאר חמה).

10. מזלפים מעט שמן על פלנצ’ה/מחבת.

11. כשהשמן מתחמם מעט מוסיפים את הגמבה.

12. כשהגמבה מתחילה להתבשל להוסיף את הפרגיות, להפוך כשמתחילות להשחים.

13. להוסיף את הבזיליקום והפטרוזיליה.

14. לערבב מעט ולרכז למרכז המחבת.

15. להניח את הפוקאצ’ה מעל הפרגיות וללחוץ עליה מעט.

 16. לאחר כמה דקות להפוך לצלחת.

 17. להוסיף טחינה מומלץ!

שתפו אותנו

הקליקו על התמונה לצפייה במתכון

Shirly Hay
נכתב על ידי
לחץ על מנת להגיב

פרסם תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

בחזרה למעלה .