מתכונים

אסאדו בתנור עם ירקות שורש

אסאדו
צילום פרטי

מתכון קליל להכנת אסאדו ביתי, במהלכו תקבלו גם כמה מקומות ליצירתיות ולשינוי המתכון לפי ההעדפות שלכם (גם אני חיברתי כמה מצרכים שאני אוהב ויצא פצצה)

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • בישול – 3-8 שעות (תלוי בחום שבוחרים).
  • קל להכנה
  • כשר

מצרכים

  1. אסאדו 1 קילו – עדיפות לטרי וכמה שיותר איכותי.
  2. ירקות שורש – השתמשתי בבטטה, בצל, שלושה גזרים, סלק ושום.
  3. פטריות שימג’י (לא חובה)
  4. פטריית פורטובלו
  5. טימין
  6. שמן זית (אפשר שמן רגיל)
  7.  לרוטב: סילאן טבעי, סויה איכותית, יין אדום לבחירתכם וחומץ בלסמי .
  8. תבלינים: מלח גס, פלפל שחור, הל.

אופן ההכנה:

  1. צורבים את ה-אסאדו עם מעט מאוד שמן (אני צרבתי עם טיפה שמן זית – אני יודע שחלק יגידו שעדיף שלא), האסאדו מפריש שומן כך שלא צריך הרבה שמן. צורבים מכל כיוון מעט זמן ומסירים.
  2. לוקחים סיר שניתן להכניס לתנור (ידיות עמידות לחום או ללא ידיות ועדיפות לדפנות עבות), מפזרים בתחתית גבעולי טימין שלמים ומעל מניחים את ירקות השורש חתוכים גס (תרגישו חופשי לגוון בירקות או לוותר על ירקות שאני שמתי ואתם פחות אוהבים). את פטריית הפורטובלו הנחתי גם עם ירקות השורש לא חתוכה.
  3. מניחים את הבשר מעל הירקות ומפזרים מעט מלח גס (ממש מעט כי הסויה גם ככה מלוחה) ופלפל שחור על הבשר והירקות.
  4. בקערית נפרדת מכינים את הרוטב ומערבבים טוב. מוסיפים רוטב סויה, סילאן, מעט חומץ בלסמי (שוב לטעמכם) ומעט יין אדום. את פטריות השימג’י הכנסתי אל תוך הרוטב והשרתי מעט שיספחו את הטעמים.
  5. שופכים את הרוטב מעל הבשר והירקות, מוסיפים עוד טיפה יין מעל הבשר (שייקבל צבע יפה) ומפזרים מעט הל מעל הכל. מוסיפים חצי כוס מים רותחים (מהצד של הסיר שלא נוריד את התיבול והרוטב).
  6. חשוב! יש לעטוף את הסיר בנייר אפייה ומעל זה נייר כסף בצורה הכי אטומה שאפשר, כך שהאדים יישארו בתוך הסיר.
  7. אני בחרתי לבשל ב120 מעלות למשך 8 שעות, האמת? שכחתי את זה ל10 שעות וזה עדיין יצא מדהים!
  8. שלב אחרון – אזהרה לא לעצלנים – מפרידים את הבשר מהסיר, מעבירים את התנור לטורבו 200 מעלות וצולים את הירקות למשך של כ- 15-20 דקות. זה נותן לירקות קרמול ממש טעים ויצמצם לנו את הרוטב. לאחר מכן מוסיפים את הבשר, נבזוק רוטב בנדיבות מעל הבשר ונניח בטורבו לעוד 2-3 דק (לא יותר מזה כי הבשר יתייבש!).

 

סיר אסאדו

כך הסיר שלכם צריך להראות

שדרגו למתכון אסאדו משלכם:

שחקו עם המתכון! הוסיפו טעמים שאתם מתחברים אליהם יותר ותורידו דברים שאתם פחות מתחברים. לדוגמה: מקל קינמון, שומר, תפוח אדמה, בלי יין, בלי פטריות, הוסיפו עשבי תיבול. הבסיס הוא אותו בסיס רק הקפידו על מצרכים איכותיים ועדיפות ל-אסאדו טרי. ניתן גם לחתוך את האסאדו לחתיכות קטנות ואז לצרוב, אני העדפתי להשאיר שלם כדי לקבל יותר חלקים רכים.

למתכונים נוספים לחץ כאן.

A.Blogger
נכתב על ידי
תגובה 1

1 תגובה

  1. Avatar

    מאור

    17/04/2020 17:13

    אין על הטעם של אסאדו משובח

פרסם תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

בחזרה למעלה .