מתכונים

שבועות זה חלבי: 5 מתכונים בשעה אחת

פשטידות לשבועות
עיצוב אישי באמצעות Canva

שבועות זה החג הכי טוב מבחינת אוכל. מאכלים שווים עם מינימום התעסקות, פשוט מערבבים בקערה זורקים לתנור וזה אשכרה טעים!

אספתי לכם חמישה מתכונים מהקלסר שלי למאכלים חלביים שאני מכינה כבר שנים כי הם פשוט בדיחה של הכנה + יוצאים תמיד טוב וממש טעים!

כל מתכון לוקח משהו כמו 12 דק’ הכנה (לא כולל תנור, תירגעו). ככה שבמציאות אוטופית של בית עם שלושה תנורים ייקח לכם שעה בשביל להכין ארוחת חג שלמה! יאללה תזמינו אורחים 😃

צילום ועיצוב אישי

1. פשטידת תרד – קלאסית, טעימה ומנצחת

מצרכים

  • 1 בצל גדול
  • 400 גר’ תרד חלוט (עם הנוזלים)
  • 100 גר’ גבינה בולגרית
  • 100 גר’ גבינה צהובה מגוררת
  • 4 כפות קוטג’
  • 2 ביצים
  • רבע כפית מלח
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • 1.5 כפיות שום כתוש
  • רבע כוס שמן
  • 3/4 כוס קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • פירורי לחם

אופן ההכנה

  1. לחמם תנור מראש לחום של 180 מעלות.
  2. מטגנים בצל במחבת ומעבירים אותו לקערה גדולה.
  3. מוסיפים תרד, בולגרית וגבנ”צ ומערבבים.
  4. בקערה קטנה טורפים את הביצים עם המלח והפלפל.
  5. מוסיפים לקערה הקטנה שום, קוטג’, שמן ומערבבים.
  6. שופכים לקערה הגדולה את הבלילה, מערבבים היטב ומוסיפים בהדרגה קמח ואבקת אפייה.
  7. משמנים תבנית, מפזרים פירורי לחם בצורה אחידה, מוזגים את בלילת הפשטידה, מפזרים מעל פירורי לחם ומכניסים לתנור.
  8. אופים כ-40 דקות עד שפירורי הלחם מזהיבים.

 

2. אטריות בגבינה – מתכון בדיחה, אבל חובה לצד הפשטידה

מצרכים:

  • 1 גביע גבינה לבנה 9%
  • 1 גביע קוטג’ 9%
  • גבינה מלוחה מגורדת – צפתית/ בולגרית, כמה שאתם אוהבים.
  • גבינה צהובה מגורדת – כמה שאתם אוהבים.

אופן ההכנה:

  1. מכינים אטריות רחבות כמו שמכינים פסטה (מרתיחים מים, מכניסים אטריות, 6-8 דק’ ושופכים מים).
  2. מערבבים בקערה את כל הגבינות ומשאירים קצת מהגבינה הצהובה.
  3. מוסיפים את האטריות ומערבבים הכול יחד, אפשר לתבל קצת במלח, פלפל, אבקת מרק. אבל הגבינות נותנות מספיק מליחות אז אם מתבלים ממש בקטנה.
  4. שופכים לתבנית, מפזרים את שארית הגבינה הצהובה המגורדת מלמעלה.
  5. מכניסים לתנור חם למשך 15-20 דק’ כדי שימיס את הצהובה על האטריות, ומוכן!

 

3. פשטידת פטריות – אין כמו פטריות וגבינה!

פשטידת פטריות

צילום ועיצוב אישי

מצרכים:

  • 1 גביע גבינת קוטג’ – 225 גר’
  • 1 גביע גבינה לבנה חצי שמנה – 250 גר’
  • 150 גר’ גבינה צהובה מגוררת
  • 2 כפות אבקת מרק פטריות
  • 3 ביצים טרופות
  • 30 גר’ חמאה
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 500 גר’ פטריות, טריות או משומרות ומסוננות
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • חמאה לשימון התבנית

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור לחום בינוני.
  2. בקערה גדולה שמים את הגבינות, אבקת המרק והביצים, בוחשים לתערובת אחידה.
  3. ממיסים את החמאה במחבת ומטגנים בה את הבצל עד שיתרכך.
  4. מוסיפים את הפטריות ומטגנים ביחד כ-8 דק’.
  5. מוסיפים את תערובת הבצל והפטריות לתוך הקערה ובוחשים היטב.
  6. מתבלים במלח ופלפל, לא להשתגע עם המלח כי אבקת המרק מלוחה בעצמה.
  7. משמנים את התבנית במעט חמאה, מעבירים לתוכה את הבלילה ואופים 40-50 דק’, או עד שהפשטידה תתייצב.

 

4. פיצה קלה ללא התפחה – מתכון ילדים מהמם

מצרכים:

  • 3 כוסות קמח רגיל
  • 1.5 כפיות אבקת אפייה
  • 1 כפית מלח
  • 4 כפות שמן זית/ רגיל
  • רבע כוס חלב/ מים
  • 250 גר’ גבינה לבנה/ יוגורט (1 כוס מדידה)
  • למריחה רסק עגבניות מעורבב עם אורגנו (עדיף רוטב בטעם פיצה)
  • לפיזור גבינה צהובה מגוררת ותוספות שאוהבים.

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית. אפשר לשים נייר אפייה במקום לשמן תבנית.
  2. מערבבים בקערה את כל החומרים של הבצק לפי הסדר עד לקבלת בצק אחיד (יבש? להוסיף מים/חלב. רטוב? להוסיף קמח) הבצק יוצא ממש אחלה והוא לא צריך התפחה!
  3. מרדדים את הבצק ומרפדים את התבנית. עדיף להכין עיגולים קטנים בשביל פיצות אישיות, רק לא לשכוח שזה תופח מהגודל המקורי אז לשים כל פיצה במרווח הגיוני מפיצה אחרת.
  4. מורחים רסק עגבניות עם אורגנו בנדיבות (שוב מזכירה: תופח בתנור, תמרחו היטב ותשאירו שוליים ממש קטנטנים אם בכלל), מפזרים גבינה צהובה ותוספות שרוצים.
  5. מכניסים לתנור ל 10-15 דקות, מוכן!

 

5. קינוחי כוסות – מוס חלבה / מוס שוקולד לבן עם ג’לי תות

מוס שוקלד

צילום ועיצוב אישי

מצרכים

למוס חלבה:

  • חצי כוס טחינה גולמית
  • חצי כוס סילאן
  • חצי כוס שמן
  • 500 מ”ל שמנת מתוקה (מיכל גדול)
  • לפני ההגשה מוסיפים לקישוט –
    • שיערות חלבה
    • אגוזי פקאן

למוס שוקולד לבן עם ג’לי תות:

  • 300 גר’ שוקולד לבן (3 חבילות)
  • 2 מיכלי שמנת מתוקה 250 מ”ל
  • 1 כף ג’לטין
  • 4 כפות חלב
  • לשכבת ג’לי –
    • 1 חבילה ג’לי תות
    • תותים כפול ממספר המנות (בכל מנה 2 תותים)

אופן ההכנה

מוס חלבה

  1. מערבבים בקערה את הטחינה והסילאן יחד עם כף שמנת מתוקה, מערבבים היטב עד לאיחוד.
  2. מקציפים את שאר השמנת לקצפת יציבה ומאחדים עם תערובת הטחינה בקיפולים עדינים.
  3. מעבירים את המוס לשקית זילוף ומזלפים לקערות הגשה חד פעמיות.
  4. מכסים בניילון נצמד, מסדרים במגש ומכניסים להקפאה 4 שעות או יותר.
  5. חצי שעה לפני ההגשה – מוציאים מהקפיא, מסדרים שיערות חלווה בנדיבות מעל המוסים, ופקאנים לקישוט.

מוס שוקולד לבן וג’לי תות

  1. שמים בכוס ג’לטין עם חלב, מערבבים ומניחים בצד.
  2. מחממים במיקרוגל 1 שמנת מתוקה עד לרתיחה (להשאיר את השנייה בצד)
  3. שוברים שוקולד לבן לתוך קערת השמנת הרותחת, ממתינים כמה שניות ומערבבים היטב עד לתערובת חלקה ללא גושים.
  4. חוזרים לג’לטין עם חלב שהשארנו בצד: מחממים במיקרוגל לכמה שניות ומוסיפים לתערובת.
  5. מקציפים את השמנת המתוקה השנייה ומקפלים לתוכה את התערובת.
  6. מכינים את הג’לי לפי ההוראות שבאריזה (בד”כ פשוט לערבב עם מים חמים).
  7. מחלקים את הג’לי לכוסות ומכניסים לכל כוס תות שלם (בלי הירוק אל תהיו מגעילים).
  8. מניחים את הכוסות בהטיה בתוך המקרר למשך 20 דק’ עד שהג’לי מתקשה.
  9. מוציאים מהמקרר וממלאים את הכוסות במוס הלבן.
  10. מכניסים למקרר ל-10 דק’ עד שהמוס מתקשה מעט.
  11. מניחים מעל תות נוסף לקישוט ומחזירים למקרר עד ההגשה.

עד כאן מתכונים, שיהיה בתיאבון וחג שבועות שמח!

 

מוריל
נכתב על ידי
מור, בת 27. גבעתיימית טריה וירושלמית באופי. מצטיינת דיקן בתואר בקרימינולוגיה ובספרות עברית. בימים כותבת תוכן באתר עורכי-דין ובלילות כותבת על כל דבר אחר, כולל סיפורים עליכם, כנראה. חיה קריאה ונושמת כתיבה, אוכלת אותיות כשמתחשק לי.
לחץ על מנת להגיב

פרסם תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

בחזרה למעלה .