מתכונים

איך להכין כנאפה מושלם בבית ב-15 דקות בלי להסתבך 😋

כנאפה
כנאפה ביתית. אלבום פרטי.

לא להאמין, אבל זה ממש קל להכין כנאפה לבד, הוא יוצא סופר טעים (וזה גם חיסכון מטורף של כסף) המתכון המלא עם טיפים זהב: תנסו את זה בבית!

אהלן אהלן,

אז אחרי שהתמכרתי לכמה חשבונות אינסטגרם מושלמים של מתוקים, אפייה ועוד דברים שווים, החלטתי לעשות את זה גם בעצמי (בקטנה, אבל עדיין) ויצא לי למשוך באף את העוקבים שלי עם סטוריז של כנאפה מושלם שהכנתי בבית ויצא סווופר טעים…

אז עכשיו הגיע הזמן לגלות את כל הסודות, ולתת לכם את המתכון המושלם + טיפים מנצחים כדי שתוכלו להכין בעצמכם כנאפה מדהים בבית, ב-15 דקות וממש בקלות!

לאלו מכם שיודעים שאני פריקית של חסכונות (ולראיה המדריך השלם של טיפ לתימנייה, על איך הרווחתי 100 אלף שקלים תוך שנתיים…) כל הקטע הזה של לבשל בבית פשוט חוסך המון כסף! מעבר לזה שזה פשוט כיף…

בקיצור חלאס חפירות, בואו נתחיל עם המתכון!

מה המצרכים?

1/2 כוס סוכר

1/4 כוס מים

1 כפית מיץ לימון (לא חובה)

100 גר’ חמאה

100 גר’ מוצרלה מגוררת

50 גר’ מוצרלה במים

קורט מלח

100 גר’ שיערות קדאיף

פיסטוקים קצוצים כמה שרוצים

אז איך מכינים את זה?

  1. מכינים את הסירופ: מרתיחים מים, סוכר ולימון בסיר קטן. מביאים לרתיחה ומערבבים היטב עד שנוצר סירופ שקוף מתוק. מורידים מהאש ונותנים לזה להתקרר בינתיים.
  2. ממיסים את החמאה ומפרידים את מוצקי החלב. טיפ זהב: לא צריך להסתבך עם המסה על הגז. מספיק לשים את החמאה בקערה ל-30 שניות במיקרו עד להמסה, ולוקחים רק את החלק העליון של החמאה שהומסה, כלומר השומן, ככה שמוצקי החלב ששקעו נשארים בקערה (ואז הולכים לפח).
  3. קוצצים שיערות קדאיף. טיפ זהב: יותר קל לקצוץ כשהן קפואות, בכל מקרה תקפידו לקצוץ היטב.

    שיערות קדאיף קצוצות ושומן חמאה בתחתית המחבת. אלבום פרטי.

  4. שופכים את השומן של החמאה למחבת בינונית, אני עשיתי 26 ס”מ.
  5. מרפדים את התחתית של המחבת עם שיערות הקדאיף הקצוצות. טיפ זהב: תהדקו היטב את השיערות קדאיף לתחתית של המחבת, ותשימו גם שכבה דקה על דופנות המחבת.
  6. מערבבים את 2 סוגי המוצרלה יחד עם המלח ואחת עם השנייה.
  7. שופכים את התערובת של הגבינה למחבת על ריפוד הקדאיף. טיפ זהב: מקפידים לשים שכבה אחידה של גבינה אבל להרחיק אותה מהקצוות של המחבת כדי שלא תידבק אליהן.
  8. מדליקים אש מתחת למחבת ומבשלים 15 דק’ עם מכסה סגור.

    הגבינה נמסה מעל הקדאיף, מושלם! אלבום פרטי.

  9. מרימים באיטיות מהקצוות ובודקים ששיערות הקדאיף השחימו.
  10. אם כן, הופכים את הכנאפה על צלחת, זהירות כי המחבת חמה!

  11. שופכים את הסירופ שלנו (מההתחלה, זוכרים אותו?) על הכנאפה החם כשהוא כבר על הצלחת.
  12. קוצצים פיסטוקים כמה שרוצים ומפזרים, אם אוהבים כמובן.

הכנאפה החם והמתוק מוכן, בתיאבון 🙂

נ.ב – אם הסרטון לא עובד, מוזמנים להציץ באינסטגרם שלי, יש שם כמה תמונות וסרטונים של הכנאפה שהכנתי.

ואם בא לכם משהו אחר להכין כי אתם כבר במטבח, יש לי עוד מתכונים למשל פשטידות חלביות או בגזרת המתוקים עוגיות טחינה וסילאן טבעוניות ואפילו עוגיות שוקולד צ’יפס נימוחות מושלמות.

 

מור משרקי
נכתב על ידי
מור, בת 27. גבעתיימית טריה וירושלמית באופי. מצטיינת דיקן בתואר בקרימינולוגיה ובספרות עברית. בימים קופירייטרית במשרד פרסום ובלילות כותבת על כל דבר אחר, כולל סיפורים עליכם, כנראה. חיה קריאה ונושמת כתיבה, אוכלת אותיות כשמתחשק לי.
לחץ על מנת להגיב

פרסם תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

בחזרה למעלה .