דג מרוקאי קלאסי, מוגש עם סלט קטן בצד של צנונית וקולורבי.
המצרכים מספיקים לכמות של 2 מנות, ניתן להגדיל בהתאמה לפי כמו המנות.
מצרכים:
- 2 פילה אמנון
- חב’ כוסברה
- ראש שום שלם
- 5 פלפל אדום חריף
- 1 לימון גדול
- חצי כף מלח
- כף פפריקה מרוקאית
- חצי כטס שמן קנולה
מצרכים לסלט:
- 5 יח’ צנונית או צנון אחד גדול
- 1 קולרבי גדול
- 1 לימון
- קורט מלח
- קורט פלפל שחור
- חופן כוסברה קצוצה
- שמן לתיבול (קנולה/ שמן זית לפי בחירה)
אופן ההכנה:
- טיפ לפני שמתחילים: להשרות בקערת מים עם מלח ולימון את הדגים למשך שעה
- מכינים סיר שטוח ובתוכו כוסברה קצוצה (להשאיר חופן לסלט)
- חותכים את הפלפלים לאורכם ולסדר בסיר (מי שלא רוצה חריף מידי להשאיר את הפלפל כמו שהוא ולסדר בסיר)
- מקלפים ראש שום שלם ולפזר בסיר
- להוסיף שלושה פלחי לימון מקולף לסדר במרכז הסיר
- מוסיפים את הדגים לאחר שטיפה
- בוזקים שמן , מלח, פפריקה בתוך קערית, מערבבים היטב ומפזרים מעל הדגים בסיר.
- מוסיפים מים עד לגובה הדג ומבשלים על אש גבוהה עד לרתיחה
- מנמיכים את האש ומבשלים למשך חצי שעה בערך עד לקבלת רוטב סמיך
- מסירים את המכסה וממשיכים לבשל עוד חמש דקות ובתיאבון
להכנת הסלט
- חותכים את הקולרבי והצנונית למקלות דקים וסוחטים חצי לימון מעל
- מוסיפים מעט שמן זית/ קנולה
- קורט מלח
- קורט פלפל שחור
- קורט פלפל לבן
- וחופן כוסברה קצוצה
- חשוב לערבב טוב ותהנו!

ניסים
23/07/2020 01:06
וווואווווו זה ניראה כל כך טעיםםםם
חנבו
23/07/2020 15:17
נשמע טעים וקל להכנה, יאללה מנסה 🙂