מתכונים

דג מרוקאי קלאסי

קרדיט: אלבום פרטי

דג מרוקאי קלאסי, מוגש עם סלט קטן בצד של צנונית וקולורבי.

המצרכים מספיקים לכמות של 2 מנות, ניתן להגדיל בהתאמה לפי כמו המנות.

מצרכים:

  • 2 פילה אמנון
  • חב’ כוסברה
  • ראש שום שלם
  • 5 פלפל אדום חריף
  • 1 לימון גדול
  • חצי כף מלח
  • כף פפריקה מרוקאית
  • חצי כטס שמן קנולה

מצרכים לסלט:

  • 5 יח’ צנונית או צנון אחד גדול
  • 1 קולרבי גדול
  • 1 לימון
  • קורט מלח
  • קורט פלפל שחור
  • חופן כוסברה קצוצה
  • שמן לתיבול (קנולה/ שמן זית לפי בחירה)

 

מצרכים דג מרוקאי

 

אופן ההכנה:

  • טיפ לפני שמתחילים: להשרות בקערת מים  עם מלח ולימון את הדגים למשך שעה
  1. מכינים סיר שטוח ובתוכו כוסברה קצוצה (להשאיר חופן לסלט)
  2. חותכים את הפלפלים לאורכם ולסדר בסיר (מי שלא רוצה חריף מידי להשאיר את הפלפל כמו שהוא ולסדר בסיר)
  3. מקלפים ראש שום שלם ולפזר בסיר
  4. להוסיף שלושה פלחי לימון מקולף לסדר במרכז הסיר
  5. מוסיפים את הדגים לאחר שטיפה
  6. בוזקים שמן , מלח, פפריקה בתוך קערית, מערבבים היטב ומפזרים מעל הדגים בסיר.
  7. מוסיפים מים עד לגובה הדג ומבשלים על אש גבוהה עד לרתיחה
  8. מנמיכים את האש ומבשלים למשך חצי שעה בערך עד לקבלת רוטב סמיך
  9. מסירים את המכסה וממשיכים לבשל עוד חמש דקות ובתיאבון

 

להכנת הסלט

  1. חותכים את הקולרבי והצנונית למקלות דקים וסוחטים חצי לימון מעל
  2. מוסיפים מעט שמן זית/ קנולה
  3. קורט מלח
  4. קורט פלפל שחור
  5. קורט פלפל לבן
  6. וחופן כוסברה קצוצה
  7. חשוב לערבב טוב ותהנו!

דג מרוקאי קלאסי

 

 

קרן לסרי
נכתב על ידי
באר שבעית, חיה ונושמת מטבח. בכל שבוע אשתף אתכם במתכונים שלי ואסביר איך להכין אותם בצורה הקלה ביותר.
2 תגובות

2 תגובות

  1. Avatar

    ניסים

    23/07/2020 01:06

    וווואווווו זה ניראה כל כך טעיםםםם

  2. Avatar

    חנבו

    23/07/2020 15:17

    נשמע טעים וקל להכנה, יאללה מנסה 🙂

פרסם תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

בחזרה למעלה .