מה קשור מופלטות ביולי? חברים שלי רצו שאפנק אותם בקינוח, אז יש לי הזדמנות לעלות מתכון חדש. למה לא בעצם? גזרו ושמרו
המתכון מספיק בערך ל-40 מופלטות, תלוי בגודל.
מצרכים
- קילו קמח מנופה
- כף שמרים
- כפית סוכר
- כפית מלח
- 4 כוסות מי ברז (כוס שתייה חמה חד פעמי)
אופן ההכנה
- בקערת המיקסר (במידה ואין ניתן ללוש ביד), מערבבים את כל החומרים היבשים ובהדרגה מוסיפים את המים עד למרקם חלק ודביק.
- מכסים ומתפיחים למשך 40 דקות
- לאחר מכן על משטח יבש קורצים עיגולים, כל עיגול במשקל של 25 גר’.
- מחממים מחבת שטוחה
- משמנים משטח חדש ומרדדים את העיגולים לצורת עיגול דק מאוד. מרימים ומניחים על המופלטות הקיימות במחבת, והופכים בכל פעם שמסיימים לרדד עוד עיגול.
- כל 15 יחידות בערך אנחנו מורידים את הכל מהמחבת.
טיפ: מי שמתקשה בפתיחת הבצק ניתן לחתוך שתי ניירות אפייה בצורת עיגול ולפתוח את הבצק בתוך הנייר. לפני שמניחים במחבת להסיר את הנייר הראשון ולאחר שהנחנו במחבת להוריד את הנייר השני.
המלצת הגשה
מומלץ להגיש עם חמאה ודבש ובתוספת כוס תה נענע בצד.
למתכונים נוספים שלי לחצו כאן!

מירב
27/07/2020 20:07
נראה מדהים