מנת פילה לברק עם עשבי תיבול בתנור. החלטתי לשלב את הדג בארוחה עם תפוחי אדמה אפויים וסלט משוואיה. כמובן שאפשר להכין עם תוספות אחרות לבחירתכם
מצרכים
- 2 דג לברק
- חבילת כוסברה
- חבילת פטרוזיליה
- 2 פלפל צ’ילי אדום
- ראש שום מקולף
- 7 גבעולי טימין
- לימון שלם
- חבילת תפוחי אדמה קטנים
- כוס שמן זית
- קורט פלפל שחור
- קורט פלפל לבן
- קורט מלח
- קורט מלח גס
- 10 עלים של נענע
מצרכים לסלט
4 עגבניות
4 פלפלים
4 שיני שום קלופים
מתחילים עם תפוחי האדמה מכיוון שהם צריכים יותר זמן בתנור
- שוטפים את תפוחי האדמה
- בקערה קוצצים 2 שיני שום ,3 גבעולי טימין
- מוסיפים חצי כוס שמן זית
- ומתבלים: קורט מלח גס, קורט פלפל לבן, קורט פלפל שחור.
- מערבבים הכל ומניחים ל- 10 דק’
- מפזרים את תפוחי האדמה על תבנית עם נייר אפייה ומכסים עם נייר כסף.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות במצב גריל למשך 25 דק.
- לאחר 25 דק נוריד את הנייר כסף ונחזיק לתנור לעוד 25 דק וכמובן שמידי פעם נהפוך קצת. (בשלב זה נכניס גם את הדג)
הוראות הכנה – דג
- משרים את הדגים למשך שעה במים לימון ומלח
- קוצצים קצוץ את הכוסברה ,פטרוזיליה, 2 פלפל צ’ילי אדום, 10 עלים של נענע ו
מוסיפים את הטימין ואת הרוזמרין. - בוזקים רבע כוס שמן זית ומתבלים: קורט מלח , קורט פלפל שחור, קורט פלפל לבן.
- מערבבים הכל טוב טוב – טיפ: ניתן לטחון במעבד מזון כדי להגיע למרקם של משחה.
- מניחים לתערובת לנוח במשך 10 דק על מנת שיתחברו הטעמים.
- מניחים את הדגים על תבנית עם נייר אפייה ומורחים עליהם את כל התערובת עד לכיסוי הדגים.
- מניחים מעל 2 פלחי לימון ללא הקליפה
- מכסים בנייר כסף ולתנור על מצב גריל למשך 25 דק’
לסלט
שורפים על הגז את העגבניות והפלפלים ולאחר מכן מקלפים וקוצצים.
בנוסף קוצצים 4 שיני שום, מוסיפים רבע כוס שמן זית ומתבלים בקורט מלח ומעט כוסברה קצוצה.

בתיאבון!
