מתכונים

פילה לברק בליווי עשבי תיבול

פילה לברק בליווי עשבי תיבול
קרדיט: אלבום פרטי

מנת פילה לברק עם עשבי תיבול בתנור. החלטתי לשלב את הדג בארוחה עם תפוחי אדמה אפויים וסלט משוואיה. כמובן שאפשר להכין עם תוספות אחרות לבחירתכם

מצרכים

  • 2 דג לברק
  • חבילת כוסברה
  • חבילת פטרוזיליה
  • 2 פלפל צ’ילי אדום
  • ראש שום מקולף
  • 7 גבעולי טימין
  • לימון שלם
  • חבילת תפוחי אדמה קטנים
  • כוס שמן זית
  • קורט פלפל שחור
  • קורט פלפל לבן
  • קורט מלח
  • קורט מלח גס
  • 10 עלים של נענע

מצרכים לסלט

4 עגבניות
4 פלפלים
4 שיני שום קלופים

מתחילים עם תפוחי האדמה מכיוון שהם צריכים יותר זמן בתנור

  1. שוטפים את תפוחי האדמה
  2.  בקערה קוצצים 2 שיני שום ,3 גבעולי טימין
  3. מוסיפים חצי כוס שמן זית
  4. ומתבלים: קורט מלח גס, קורט פלפל לבן, קורט פלפל שחור.
  5. מערבבים הכל ומניחים ל- 10 דק’
  6. מפזרים את תפוחי האדמה על תבנית עם נייר אפייה ומכסים עם נייר כסף.
  7. מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות במצב גריל למשך 25 דק.
  8. לאחר 25 דק נוריד את הנייר כסף ונחזיק לתנור לעוד 25 דק וכמובן שמידי פעם נהפוך קצת. (בשלב זה נכניס גם את הדג)

הוראות הכנה – דג

  1. משרים את הדגים למשך שעה במים לימון ומלח
  2. קוצצים קצוץ את הכוסברה ,פטרוזיליה, 2 פלפל צ’ילי אדום, 10 עלים של נענע ו
    מוסיפים את הטימין ואת הרוזמרין.
  3.  בוזקים רבע כוס שמן זית ומתבלים: קורט מלח , קורט פלפל שחור, קורט פלפל לבן.
  4.  מערבבים הכל טוב טוב – טיפ: ניתן לטחון במעבד מזון כדי להגיע למרקם של משחה.
  5. מניחים לתערובת לנוח במשך 10 דק על מנת שיתחברו הטעמים.
  6. מניחים את הדגים על תבנית עם נייר אפייה ומורחים עליהם את כל התערובת עד לכיסוי הדגים.
  7. מניחים מעל 2 פלחי לימון ללא הקליפה
  8. מכסים בנייר כסף ולתנור על מצב גריל למשך 25 דק’

פילה לברק

לסלט

שורפים על הגז את העגבניות והפלפלים ולאחר מכן מקלפים וקוצצים.
בנוסף קוצצים 4 שיני שום, מוסיפים רבע כוס שמן זית ומתבלים בקורט מלח ומעט כוסברה קצוצה.

פילה לברק

בתיאבון!

 

 

 

קרן לסרי
נכתב על ידי
באר שבעית, חיה ונושמת מטבח. בכל שבוע אשתף אתכם במתכונים שלי ואסביר איך להכין אותם בצורה הקלה ביותר.
לחץ על מנת להגיב

פרסם תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

בחזרה למעלה .