מתכונים

מתכון עוגיות טחינה וסילאן – בלי ביצים, כי קורונה

Cookie
צילום עצמי

הקורונה עדיין אתנו, הביצים אוזלות מכל הסופרים, משעמם בבית.
מה עושים? עוגיות טחינה וסילאן! טבעוניות, טעימות ואפילו בריאות 🙂

שבעתם מ-קונספירציות בנושא קורונה אבל עדיין נשארתם רעבים? זה הזמן להיכנס למטבח ולהכין משהו. אז כבר שבוע לפחות שמדווחים על חוסר מטורף בביצים, ולמרות שיש לי בבית חצי קרטון של הקסם הנפיץ הזה, החלטתי לפשפש בקלסר המתכונים שלי אחר עוגיות שישרדו בלעדיהן.

אפרופו חוסרי-קורונה, לדעתי כל אחד מאתנו צריך לעשות חשבון נפש ולתהות: האם אלה החוסרים שאנחנו רוצים להתהדר בהם כשסוף העולם מגיע? כי וואלה נייר טואלט וביצים זה לא כזה זוהר כמו האפוקליפסה שאני דמיינתי לי תמיד, כלומר מחסנים של ערגליות תות ושימורי חמוצים.

בכל אופן זו המציאות כרגע, ונראה שרק מגפה הזויה כמו הקורונה הייתה יכולה לגרום לזה כי היי, מה עוד יכול לקרות שיוביל את העולם למחסור בנייר טואלט וביצים? מגפת ימי הולדת? (נו שעושים תחרות מי עוטף את החבר/ה בנייר טואלט הכי מהר, והולכים עם ביצה על כף בתקווה שהיא לא תיפול? אל תגידו לי שאתם לא מהדור של ימי ההולדת האלה!)

אז יאללה, בלי ביצים: עוגיות טחינה וסילאן שוות!

כלב אוכל עוגיה

צילום פרטי

צילום שלי, בוב במרחק בטוח מעוגיית טחינה סילאן

אז המתכון הבא שייך לבלוגרית המהממת נגה גלבוע אדמית שיש לה עוד מיליוני מתכונים שווים (תלחצו על השם שלה ותראו) והוא בעצם מתאים לכל זמן, סיטואציה ותקופה בחייכם. איך?

הוא פרווה – אז אפשר לאכול אותו תמיד גם אם הארוחה שלפני כן בשרית
הוא טבעוני – אז אפשר להכין אותו לאורחים שלא אוכלים מוצרים מהחי
הוא קליל – לא דורש מצרכים מטורפים וגם ההכנה סופר קלילה
הוא מתאים לפסח – אם מחליפים את הקמח בקמח תפו”א
הוא אפילו בריא – וכנראה מתאים לרוב הדיאטות שתעשו
והכי חשוב הוא טעיםםםםם אז יאללה –

מצרכים (או: מה צריך להיות לי בבית?)

אז לפני שאתם ממשיכים הלאה, תבדקו שיש לכם את המצרכים הבאים בבית.
מניסיון, אין דבר מבאס יותר למצוא מתכון מהמם לאוכל שנראה קל וטעים
ואז לגלות שאין בבית מה שצריך בשביל להכין אותו…

מצרכים לעוגיות טחינה

Recepie

צילום ועיצוב שלי

ועכשיו למצרכים עם הכמויות המדויקות:

  • כוס ורבע – 170 גר’ – קמח (בפסח: קמח תפוחי אדמה)
  • חצי קופסה – 40 גר’ – אינסטנט פודינג וניל (עם החצי השני אפשר להכין עוגת שוקולד*)
  • חצי כוס – 100 גר’ – סוכר 
  • 1 כפית – 5 גר’ – אבקת אפיה
  • חצי כפית שטוחה – 3 גר’ – סודה לשתיה
  • שליש כוס – 79 מ”ל – שמן קנולה
  • חצי כוס – 120 גר’ – טחינה גולמית
  • 4 כפות – 88 גר’ – סילאן טהור
  • לקישוט: (לא חובה)
    • שקדים/ אגוזי מלך 
    • אבקת סוכר

*אתם בטוח מכירים את העוגה הזאת: כוס אבקת שוקו, כוס שמן, כוס סוכר, חצי אינסטנט וניל ו-4 ביצים. עוגת ילדים-שוקולד בחושה קלאסית. אבל היי, יש בה מלאנתלפים ביצים והיא גם סופר משמינה, אז בחזרה לעוגיות שלנו?

אופן ההכנה (או: איך זה בדיוק הופך לעוגיות?)

  1. חלק ראשון – מחממים תנור ל-170 מעלות.
    מכירים את אלה שקוראים את המתכון תוך כדי עשייה ואז מגיעים לשלב של “מכניסים לתנור שחומם מראש…” ומתבאסים על עצמם רצח? אז הסעיף הזה בשבילם. תחממו כבר עכשיו את התנור כפרות!
  2. חלק שני – מערבבים את כל המצרכים. 
    מומלץ לערבב תחילה את כל המוצרים היבשים, לערבב את הרטובים בנפרד ואז לאחד.
    את העירבוב הראשוני אפשר עם כף עץ, ולאחר מכן ללוש עם הידיים, אבל לא יותר מדי כדי לשמור על הבצק שומני ולא מתפורר.

    קערות לישהצילום ועיצוב שלי
  3. חלק שלישי – קורצים מהבצק ומגלגלים לכדורים.
    אל תתעסקו מידי עם הבצק, השיטה האהובה עליי היא זו שצילמתי פה, שיטת הקובות בגן. (שיושבים בחצר ומערבבים מים וחול ועושים קובות בוץ וזורקים אחד על השני וזה. לא, אל תגידו לי שזה עדיין לא הדור שלכם!)

    rolling.gifצילום ועיצוב שלי

  4. חלק רביעי – מסדרים בתבנית ומשבצים אגוז מלך במרכז כל עוגיה.
    תפרשו נייר אפייה נקי על תבנית תנור ותתחילו לקשט! שימו לב שאם תדחפו את האגוז מידי פנימה העיגול טיפונת יישבר, בעקרון זה סבבה, אבל לדעתי עדיף להשאיר על הקצה העליון כדי לשמור על העגלוליות של העוגיה שתצא בסוף.

    עוגיות טחינה עם אגוזי מלךצילום שלי

  5. חלק חמישי – מכניסים לתנור החם, למשך זמן של 10-12 דקות.
    אל תתפרעו עם 180 מעלות או עם יותר זמן בתנור, כי העוגיות ייצאו יבשות וחבל. מניסיון, 170 מעלות לזמן של 11 דקות יוצא פרפקט (זה כמובן תלוי בתנור). שימו לב שהעוגיות יוצאות רכות מאוד וזה אחלה, הן יתקשו מחוץ לתנור אבל יישארו נימוחות וכיפיות!
  6. חלק שישי – צינון על רשת ואבקת סוכר
    בעקרון העוגיות יוצאות רכות וחמות מאוד, אז לפני שמעבירים לרשת צריך לתת להן משהו כמו 5-6 דקות של התמצקות על התבנית. ואז אחרי שאתם מעבירים לרשת תתפרעו עם אבקת סוכר כמה שתרצו.

    מגש עוגיות בתנורצילום שלי

  7. חלק שביעי – שמים בצנצנת עוגיות, ואם אין לכם: תקנו אחת!
    בחיי שזה עושה חשק להכין עוגיות מבוקר עד לילה.

צנצנת זכוכית לעוגיותצילום שלי
Cookie

שיהיה בתיאבון 🙂

מור משרקי
נכתב על ידי
מור, בת 27. גבעתיימית טריה וירושלמית באופי. מצטיינת דיקן בתואר בקרימינולוגיה ובספרות עברית. בימים קופירייטרית במשרד פרסום ובלילות כותבת על כל דבר אחר, כולל סיפורים עליכם, כנראה. חיה קריאה ונושמת כתיבה, אוכלת אותיות כשמתחשק לי.
לחץ על מנת להגיב

פרסם תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

בחזרה למעלה .