עראיס לצד סלט חריף וטחינה (כמות 10 מנות)
מצרכים לתערובת הבשר
- קילו בשר עגל( או כל סוג בשר אחר שאתם אוהבים)
- בצל גדול
- 2 שיניי שום מקולפים
- חצי חבילת כוסברה
- 1/3 כוס שמן
- כף מלח
- קורט פלפל שחור
- קורט פלפל לבן
- קורט ראס אל חנות
- 10 פיתות
לסלט
- 4 עגבניות
- 3 מלפפון
- 2 פלפל ירוק חריף
- 1/3 כוס שמן
- חצי לימון
- קורט מלח
לטחינה
- כוס שלמה של טחינה גולמית(כוס חד”פ שתייה קרה)
- חצי לימון
- כפית מלח
- כוס וחצי מים קרים
- 2 שיניי שום
- הוראות הכנה – בתוך קערה מגרדים 2 שיניים שום, מוסיפים טחינה וחצי לימון ומערבבים. מוסיפים מים קרים, מלח ומערבבים עד למרקם סמיך ואחיד.
הוראות הכנה:
- מקלפים את הבצל והשום ומגרדים בקערה וסוחטים מהם את הנוזלים
- מוסיפים את הבשר השמן והתבלינים
- מערבבים הכל היטב ומניחים לתערובת בערך 10 דק שהטעמים יתחברו
- חותכים את הפיתות לחצי
- מערבבים את תערובת הבשר וממלאים את חצאי הפיתות.
- מחממים מחבת פסים וצורבים את חצאי הפיתות כ-7 דק כל צד.
- מגישים לצד הטחינה והסלט ותיאבון

עראיס בתיאבון
