בלוג אישי

קציצות דגים של נסיכות

קציצות דגים של נסיכות
קרדיט: אלבום פרטי

קציצות דגים מושלמות, מנסיכת הנילוס, מקווה שהעברתי את המתכון מספיק פשוט וברור. בהצלחה לכולם

מצרכים

  • דג נסיכת הנילוס 2 קילו
  • חבילת כוסברה
  • 4 בצלים גדולים
  • 4 תפוחי אדמה
  • 5 שיני שום מקולפים
  • 10 עגבניות
  • 2 כפות מלח
  • חצי כף ראס אל חנות
  • חצי כף כורכום
  • חצי כף פלפל לבן
  • כף פפריקה מתוקה
  • כף פפריקה חריפה
  • כוס וחצי שמן קנולה
קציצות דגים תהליך

תערובת

הוראות הכנה

  1. משרים בקערה את הדגים עם מים לימון ומלח למשך שעה
  2. לאחר מכן שוטפים את הדגים וחותכים לרצועות
  3.  מקלפים 2 בצלים גדולים ו4 תפוחי אדמה
  4. טוחנים את הבצלים הקלופים, תפוחי האדמה, כוסברה יחד.
  5. מנקזים את המים שנוצרו מטחינת הירקות, מוסיפים את הדג ומכניסים שוב לטחינה עד לקבלת תערובת אחידה.
  6. מתבלים את התערובת באופן הבא: חצי כף ‘ראס אל חנות’, חצי כף כורכום, חצי כף מלח,
    חצי כף פלפל לבן וחצי כוס שמן. מערבבים הכל ביחד ונותנים לזה לנוח בצד, בינתיים נכין את הרוטב

    לרוטב:

    1. מחממים בסיר רבע כוס שמן
    2. מטגנים 5 שיני שום  ו2 בצלים עד להשחמה
    3. מוסיפים 10 עגבניות מגורדות
    4. מוסיפים את התבלינים: חצי כפית פפריקה חריפה ,חצי כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית כורכום
    חצי כפית מלח, חצי כפית פלפל לבן ומערבבים טוב לפתוח את הטעמים.
    5. מוסיפים 3 כוסות מים ומבשלים 20 דק’ על אש נמוכה.
    6. מגלגלים את הקציצות ומניחים בעדינות ברוטב
    7. מכסים את הסיר ומבשלים כ- 40 דק’ עד שהרוטב מסמיך.

 

קציצות דגים

בתיאבון

קרן לסרי
נכתב על ידי
באר שבעית, חיה ונושמת מטבח. בכל שבוע אשתף אתכם במתכונים שלי ואסביר איך להכין אותם בצורה הקלה ביותר.
לחץ על מנת להגיב

פרסם תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

בחזרה למעלה .